uryad-zminyuye-stipendialnu-sistemu-ta-stvorit-fond-startapiv-v-groysman

Уряд змінює стипендіальну систему та створить фонд стартапів - В.Гройсман

 • 12924 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Для підвищення успіхів в навчанні студентів уряд змінює стипендіальну систему та хоче створити фонд стартапів. Про це журналістам у п'ятницю повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"Ми в цьому році почали змінювати систему стипендій в Україні. Ми перейшли до приорітету створення стипендіальної системи саме академічної освіти. Ми вважаємо, що знання мають бути мотивовані з боку держави", - сказав В.Гройсман.

При цьому він додав, що "з одного боку потрібно підвищувати успіхи в навчанні студентів, молодих людей і це можливо робити у тому числі і стипендіально, і багато інших заходів, які ми передбачаємо". "Наприклад, Рада інновацій, ми хочемо створити фонд стартапів. У нас є сьогодні такі задуми, які можуть бути дуже і дуже якісними щодо можливості реалізації потенціалу наших молодих людей", - додав він.

За словами В.Гройсмана, уряд вважає за необхідне "перезавантажити​ підтримку самої науки, науки інновацій".

"Тут є питання, тому що система управління залишилася старою, і треба над цим працювати, щоб знайти правильне рішення. Ми над цим працюємо. Не просто, хочу сказати, тому що надзвичайно складна сфера, але насправді це теж для нас є виклик", - зазначив Прем'єр.

Нагадаємо, В.Гройсман виступив за прихід молоді на всі рівні влади.

Українські Національні Новини

Політика