v-akvatorii-chornoho-ta-azovskoho-moriv-ne-sposterihaietsia-cherhuvannia-vms-rf-ale-tse-ne-oznachaie-znyzhennia-zahrozy-raketnykh-udariv-humeniuk

В акваторії Чорного та Азовського морів не спостерігається чергування вмс рф, але це не означає зниження загрози ракетних ударів - Гуменюк

 • 20088 переглядiв

Наразі в Чорному та Азовському морях не чергують російські військові кораблі, але це не зменшує рівень загрози ракетних ударів по території України.

Наразі в акваторії Чорного та Азовського морів не не спостерігається чергування бойових кораблів рф. Росіяни взагалі останнім часом не виходять на бойове чергування кораблі, але це не зменшує рівень загрози ракетних ударів по території України.

Про це в ефірі телемарафону розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

Деталі

В цілому присутність ракетоносіїв у Чорному морі є, і це треба усвідомлювати. Навіть коли вони заведені в пункти базування, вони не перестають бути небезпечними. Рівень небезпеки через них залишається надзвичайно високим. Чи будуть вони виведені на бойове чергування, чи ні - це питання кількох годин. І це треба пам’ятати. Взагалі вони не виводять ракетоносії останнім часом на чергування, крім тих випадків, коли планується масована ракетно-дронова атака. І ми вже неодноразово спостерігали саме таку тенденцію

- сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що це, можливо, було пов’язано зі зміною керівництва чорноморського флоту рф і такий хід застосовувався як випробувальний.

"Станом на зараз інформації про вихід ракетоносіїв, або будь-яких інших бойових кораблів в акваторії Чорного, Азовського морів не було", - додала Гуменюк.

Нагадаємо

Ситуація на півдні України залишається напруженою, ворог продовжує обстріл енергетичних об’єктів та намагається знайти українські системи протиповітряної оборони. На півдні вночі Сили оборони знищили 4 ворожих БпЛА типу "шахед".