v-amsterdami-politsiya-zastosuvala-vodometi-proti-demonstrantiv

В Амстердамі поліція застосувала водомети проти демонстрантів

 • 13703 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. В Амстердамі у неділю, 17 січня, поліція розігнала демонстрацію, зокрема, застосувавши водомети, люди протестували проти запроваджених у країні карантинних заходів. Про це пише DW, передає УНН.

Люди, які зібралися на площі біля Музею ван Гога та Державного музею, скандували: "Свобода: припиніть цю облогу" та "Чого ми хочемо? Свободи!". Правоохоронці застосували проти мітингарів водомети. До розгону демонстрації залучили кінний підрозділ поліції. За оцінками місцевих ЗМІ, в акції взяли участь від півтора тисячі до двох тисяч людей.

Міська влада Амстердама повідомила, що поліція розігнала мітинг через те, що люди не дотримувалися дистанції. "З огляду на загрозу для громадського здоров'я важливо, аби всі дотримувалися запроваджених заходів. Демонстранти не робили цього", - зазначила влада міста.

Раніше цього тижня влада заборонила проведення мітингів через побоювання, що люди не будуть дотримуватися дистанції.

Протестувальники вийшли на демонстрацію в Амстердамі в той час, коли міністри уряду Нідерландів, які продовжують виконувати обов'язки після відставки кабінету, зібралися в Гаазі для обговорення подальших заходів для протидії пандемії. Уряд вирішив продовжити запроваджений у грудні локдаун до 9 лютого. Школи, ресторани та крамниці будуть й надалі зачинені, дозволено зустрічатися на день лише з двома людьми з інших домогосподарств.

Нагадаємо, мер Амстердама запропонувала заборонити продаж марихуани туристам.

Meer foto's van #Museumplein, #Amsterdam, check: https://t.co/Qbgj16wEhK #covid19nl #coronamaatregelen #museumplein #museumplein17januari #amsterdam pic.twitter.com/9ctOt0PCSy

— Simone_Voice (@Simone_Voice) January 17, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу