v-avdiyivtsi-rozpochato-vidnovlennya-poshkodzhenikh-budinkiv-usi-shkoli-zapratsyuyut-iz-6-lyutogo-vtsa

В Авдіївці розпочато відновлення пошкоджених будинків, усі школи запрацюють із 6 лютого - ВЦА

 • 10142 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Із 6 лютого в Авдіївці мають запрацювати всі школи, розпочато відновлення пошкоджених будинків. Про це у коментарі УНН повідомив радник голови Донецької ВЦА Олесь Пограничний.

"Сьогодні працювала одна школа №7, 217 учнів було. На завтра, якщо все буде добре, Павло Іванович (Жебрівський – ред.) дав доручення, щоб ще одна школа запрацювала - №1",- сказав О.Пограничний.

При цьому він зазначив, що з понеділка мають запрацювати всі школи.

Разом з тим, за даними О.Пограничного, у Авдіївці достатньо генераторів, для забезпечення місцевих жителів світлом.

"Генераторів достатньо, мало того, нам їх ще доставляють",- уточнив він.

Крім того, сьогодні розпочата відбудова пошкоджених будинків. Зокрема, за його словами у Авдіївці пошкоджено 52 будинки.

"Там пошкодження різного характеру",- уточнив О.Пограничний.

Він уточнив, що станом на дві години тому бойовики обстрілювали позиції українських військових на околицях Авдіївки, а також по промзоні.

Нагадаємо, Авдіївку протягом останніх днів активно обстрілювали бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

До міста відправили додаткові екіпажі поліції. Військові, рятувальники, міжнародні організації допомагають місцевим жителям. Зокрема, в Авдіївці розгорнули пункти обігріву, польові кухні. У місто привозять електрогенератори, гуманітарну допомогу.

Повномасштабна евакуація міста наразі не проводиться, утім люди можуть виїжджати самостійно. Важкохворих і людей з особливими потребами вивезли з Авдіївки.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, РЄ, ПАРЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. Радбез ООН проведе брифінг щодо ситуації в Україні у четвер, 2 лютого.

Російська сторона в СЦКК 1 лютого надала письмове підтвердження гарантій припинення вогню в Авдіївці. Після цього бригади виїхали для ремонту систем електропостачання в Авдіївці, однак електромонтажерів обстріляли.

З початку загострення в Авдіївці одна людина загинула та вісьмох поранено.

Українські Національні Новини

Суспільство