v-groysman-u-chernivtsyakh-rozpoviv-pro-reformu-medichnoyi-osviti

В.Гройсман у Чернівцях розповів про реформу медичної галузі

 • 10582 переглядiв

ЧЕРНІВЦІ-КИЇВ. 13 грудня. УНН. Прем'єр-міністр В.Гройсман зустрівся зі студентами та професорсько-викладацьким складом Буковинського державного медичного університету, передає кореспондент УНН.

"Реформа охорони здоров'я найскладніша. Жоден уряд не бажав цим займатись, а ми наважились. Досить фінансувати "стіни" медзакладів. Маємо перейти до автономізації медичних закладів. Людина хоче отримати конкретну послугу, отримала, держава за це заплатила. ...Треба фінансувати належну освіту у медичних вишах, покращити якість медичної допомоги, компенсацію лікарських засобів. Ми промоніторили якість ліків у 5 країнах - у них ліки на 30-50 відсотків дешевші. Референтна система ціноутворення дасть змогу завозити в Україну якісні ліки за доступною ціною", - сказав В.Гройсман.

Також Прем'єр зазначив, що у Чернівцях збудують кардіо-центр за кошти держбюджету. Перед зустріччю із медиками В.Гройсман дізнався про те, що у місті є лише один ангіограф, за допомогою якого можна значно зменшити смертність від серцево-судинних хвороб.

 

Українські Національні Новини

Політика