v-indii-tysiachi-liudei-vyishly-na-mitynh-na-tli-startu-peredvyborchoi-kampanii-opozytsii-ta-modi

В Індії тисячі людей вийшли на мітинг на тлі старту передвиборчої кампанії опозиції та Моді

 • 23178 переглядiв

Індійські опозиційні партії провели масовий мітинг "Врятуймо демократію" в Нью-Делі, критикуючи уряд прем'єр-міністра Моді за придушення опонентів і підрив демократії напередодні виборів наступного місяця.

В Індії альянс індійських опозиційних партій розпочав свою виборчу кампанію з масового недільного мітингу, на якому критикувався уряд прем'єр-міністра країни Нарендри Моді за придушення опонентів та підрив демократії перед національними виборами наступного місяця, пише УНН з посиланням на AP.

Деталі

Мітинг "Рятуйте демократію" у Нью-Делі став першою великою демонстрацією сили опозиційного блоку INDIA. Моді в неділю також розпочав офіційну кампанію перед виборами, які триватимуть шість тижнів, починаючи з 19 квітня.

Лідери опозиції звернулися до натовпу, який розмахував прапорами, і розкритикували уряд Моді за арешт кількох їхніх колег, у тому числі високопоставленого обраного чиновника Нью-Делі Арвінда Кеджрівала 21 березня. Лідери назвали арешти недемократичними та звинуватили партію Моді "Бхаратія джаната парті" (BJP) у використанні федеральних відомств для підриву діяльності опозиції, вказує видання.

У січні заарештували Хеманта Сорена - до цього головного міністра східного штату Джаркханд.

"Ця битва покликана захистити націю, демократію, конституцію, майбутнє нації, молодь, фермерів та жінок. Ця битва ведеться за справедливість та правду", - заявив журналістам на мітингу Діпендер Сінгх Худа, депутат від опозиційної партії Congress.

"Нарендра Моді хоче задушити демократію та позбавити людей можливості обирати уряд за своїм вибором", - написав у X лідер опозиції Рахул Ганді з партії Congress, який взяв участь у недільному мітингу.

Моді розпочав свою кампанію за третій термін із міста Мірут, приблизно за 100 кілометрів на північ від Нью-Делі. Моді сказав, що опозиція занепокоєна через суворі заходи адміністрації по боротьбі з корупцією. "Хоча мантрою Моді є викорінення корупції, їх (опозиційних партій) кредо - захищати корумпованих", - сказав він.

Доповнення

Арешт Кеджрівала розглядається як невдача для опозиційного блоку, який є головним суперником BJP на виборах.

BJP заперечує переслідування опозиції та заявляє, що правоохоронні органи діють незалежно.