v-irlandii-pochaly-diiaty-novi-pravyla-dlia-ukrainskykh-bizhentsiv

В Ірландії почали діяти нові правила для українських біженців

 • 79993 переглядiв

Набули чинності нові правила для українських біженців в Ірландії, згідно з якими новоприбулі розміщуються в державному житлі лише на 90 днів і отримують скорочені пільги, а уряд визначив перші п'ять приймальних центрів для їх розміщення.

В Ірландії почали діяти нові правила для українських біженців,  з 14 березня новоприбулих розміщуватимуть у державне житло лише на 90 днів. В уряді визначили п'ять перших центрів приймання. Про це повідомляє The Journal, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що новоприбулих біженців з України в Ірландії розміщуватимуть лише на 90 днів у державному житлі, на цей час їм виплачуватимуть скорочені виплати - 38,80 євро на дорослого та 28,90 євро на дитину на тиждень.

Зауважується, що якщо біженець виїжджає із державного житла й орендує його самостійно, може претендувати на вищі виплати. Біженці, які прибули раніше, й надалі отримуватимуть 220 євро на дорослого на тиждень.

В уряді повідомили про нові центри, де новоприбулих українських біженців розміщуватимуть на 90 днів:

  • Балліоган (Ballyogan Road), Дублін (місткість: 392);
  • Страдбаллі (Stradbally), графство Ліїш, (місткість: 950);
  • Фернбанк (Fernbank), Лімерік (місткість: 250);
  • Панчестаун (Punchestown), графство Кілдер (місткість: 378);
  • центр на вулиці Джеральда Гріффіна (Gerald Griffin Street), місто Корк (місткість: 107).

У Департаменті інтеграції зазначили, що у цих закладах розміщення люди будуть забезпечені харчуванням, пранням та іншими послугами. Підтримка в цих центрах буде зосереджена на орієнтації на життя та роботу в Ірландії, варіантах самостійного пошуку житла та інтеграційною підтримкою.

Нагадаємо

З початку повномасштабного вторгнення Ірландія витратила понад 750 мільйонів євро на соціальні виплати для понад 110 000 українських біженців. Більшість коштів було використано на допомогу у пошуку роботи та пенсії для біженців старше 66 років.