v-ispanii-sud-skasuvav-rishennia-pro-blokuvannia-telegram

В Іспанії суд скасував рішення про блокування Telegram

 • 30641 переглядiв

Іспанський суд скасував своє попереднє рішення про блокування Telegram, призупинивши дію наказу про блокування до отримання звіту поліції з поясненням особливостей сервісу і того, як блокування може вплинути на його користувачів.

Судова влада Іспанії скасувала наказ про блокування Telegram, вперше винесене на минулому тижні. Причиною зміни рішення стало те, що суддя тепер хоче отримати поліцейський звіт щодо Telegram, який би пояснював "характеристики" сервісу і те, як блокування може вплинути на користувачів платформи.

Про це передає УНН із посиланням на La Vanguardia та El Espanol.

Деталі

Telegram не буде заблокований в Іспанії. Блокування, запроваджене Національним судом у п’ятницю, у відповідь на скаргу, подану кількома компаніями за нібито незаконне розміщення аудіовізуального контенту, захищеного авторським правом, було призупинено суддею Сантьяго Педрасом.

Іспанський суд встановив, що влада не співпрацювала у з'ясуванні особи власників акаунтів Telegram, з яких незаконно поширювався контент, захищений авторським правом. Блокування призупинено до оприлюднення деталей звіту Генерального комісаріату з питань інформації.

Цю новину багато іспанських користувачів вже святкують у публічних групах Telegram, хоча питання про те, чи доведеться їм попрощатися з улюбленою платформою, ще не вирішене.

– пише El Espanol.

Нагадаємо

У Верховній Раді готують законопроєкт про регулювання соціальної мережі Telegram в Україні шляхом запровадження заходів, подібних до тих, що застосовуються до таких платформ, як YouTube, включаючи розкриття структури власності, обмеження забороненого контенту та обмеження використання державними установами, якщо власники непрозорі.