v-ispaniyi-nakazali-suprovodzhuvati-katalonskikh-politikiv-na-mistsya-roboti

В Іспанії наказали супроводжувати каталонських політиків на місця роботи

 • 9292 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Уряд Іспанії дав розпорядження співробітникам каталонських правоохоронних органів Mossos d'Esquadra про їхні дії щодо тих політиків, які були відсторонені від своїх посад в Каталонії, передає УНН з посиланням на РІА "Новини".

Згідно з цим розпорядженням, як повідомили РІА Новини в прес-службі уряду Іспанії, співробітники поліції повинні супроводити колишніх радників в їхні кабінети, щоб вони могли забрати речі. У разі якщо вони будуть відмовлятися виходити з кабінетів, буде складено протокол, який пізніше передадуть до суду.

Уряд попереджає, що якщо політики відмовляться підкорятися і продовжать виконувати свої обов'язки, це може являти собою склад злочину - привласнення посадових повноважень.

З усіх 14 колишніх керівників женералітета, які були звільнені рішенням іспанського уряду, до свого кабінету вранці понеділка прийшов тільки радник по територіях Жозеп Руль. Незабаром в кабінет піднялися два співробітника правоохоронних органів, а сам Руль покинув будівлю, пояснивши в соцмережах, що відправився на зустріч Національного комітету Каталонській європейської демократичної партії.

"Продовжуємо намічений робочий план", - додав політик.

Нагадаємо, колишній каталонський лідер Карлес Путчдемон відправився до Брюсселя в понеділок разом з іншими членами свого уряду.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу