v-izrayili-kuryatinu-lyublyat-bilshe-nizh-v-ukrayini-doslidzhennya

В Ізраїлі курятину люблять більше, ніж в Україні - дослідження

 • 12348 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. В Україні споживання курятини на одного жителя за рік дорівнює показниками країн ЄС - близько 20 кг, передає УНН з посиланням на "EU Poultry Outlook 2020".

Рейтинг країн за рівнем щорічного споживання м'яса птиці на душу населення очолює Ізраїль, де на кожного жителя припадає близько 58 кг продукту в рік. При цьому вартість 1 кг курячого м'яса (тушка) в Ізраїлі коштує в три рази дорожче, ніж в Україні - 22 шекеля (170 грн) проти 60 грн.

На другій і третій сходинці - США і Австралія, де громадяни їдять по 48 і 42 кг м'яса птиці відповідно. У першу п'ятірку країн-м'ясоїдів також увійшли Малайзія (41 кг) і Саудівська Аравія (41 кг).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саудівська Аравія скасувала заборону на імпорт української птиці

Найнижче споживання м'яса птиці на душу населення зафіксовано в Нігерії, де споживання продукту в 38 разів нижче, ніж в Ізраїлі, і становить лише 1,5 кг на людину на рік. Крім Нігерії до топ-5 країн з найменшим споживанням м'яса птиці також увійшли Китай (12 кг) і Таїланд (9 кг).

В Україні рівень споживання м'яса птиці коливається на одному рівні з країнами ЄС - понад 20 кг на людину в рік.

Експерти прогнозують, що у поточному році курятина буде залишатися м'ясним продуктом №1.

"По-перше, на тлі інших видів м'яса вона як і раніше буде найбільш доступною на ринку, по-друге, продукти птахівництва - це найякісніший і найбільш доступний білок у раціоні українського споживача", - сказав П.Мороз.

При цьому, згідно з даними Держстатистики, річне споживання курятини в Україні становить трохи більше 33 кг на одного жителя.

Як раніше повідомляв УНН, за даними Держстатистики, торік курятина залишалася найдешевшим видом м'яса.

 

Українські Національні Новини

Економіка