v-kiyevi-vidkrivsya-situatsiyniy-tsentr-zabezpechennya-kibernetichnoyi-bezpeki

В Києві відкрився Ситуаційний центр забезпечення кібернетичної безпеки

 • 10513 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. У Києві Голова СБ України Василь Грицак відкрив Ситуаційний центр забезпечення кібернетичної безпеки, створений на базі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ. Про це в мережі Facebook повідомила прес-служба СБУ, передає УНН.

СБ України у 2017 році отримала технічне обладнання та програмне забезпечення для роботи Центру в рамках виконання першого етапу Угоди про реалізацію Трастового фонду Україна-НАТО з питань кібербезпеки.

Ключовими можливостями Центру стануть система виявлення та реагування на кіберінциденти та лабораторія з комп’ютерної криміналістики. Вони дозволять попереджати кібератаки, встановлювати їх походження, аналізувати для вдосконалення протидії. За підтримки міжнародної спільноти в Україні буде створена мережа ситуаційних Центрів кібербезпеки, базовим з яких стане київський.

Принциповим аспектом роботи ситуаційного центру буде його відкритість для співпраці з усіма суб’єктами забезпечення кібербезпеки: установами, організаціями, підприємствами та профільними фахівцями.

Нагадаємо, в СБУ заявили, що до кібератаки, яка розпочалася 27 червня 2017 року на системи українських державних і приватних установ та компаній з допомогою шкідливого програмного продукту “Petya.A”, причетні спецслужби Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП