v-medvedchuk-ukrayintsi-skazali-ni-i-radikalam-i-blokadi-donbasu

В.Медведчук: Українці сказали "ні" і радикалам, і блокаді Донбасу

 • 10264 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Україна пожинає плоди "блокадного угару": в країні припиняють роботу ТЕС, під загрозою зупинки опинилися ММК ім. Ілліча, Краматорський феросплавний завод, "Запоріжсталь", Дніпровський меткомбінат. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір — право народу" Віктор Медведчук, передає УНН з посиланням на блог політика.

“Нацбанк вже попередив, що блокада може негативно позначитися на курсі гривні. Але незважаючи на те, що блокування залізничного сполучення з Донбасом знищує і енергосектор, і українську економіку в цілому, в Києві політики, які називають себе патріотами, спробували організувати акцію в підтримку блокади. Трагічні події лютого 2014-го радикали і псевдопатріоти використовували як привід для реалізації своїх маргінальних цілей ― подальшого розколу країни, ескалація нетерпимості та агресії в суспільстві", — сказав В.Медведчук.

Але, за словами політика, народ дав належну оцінку їх діям. “Ідея депутатів з "Самопомочі“ організувати "штаб блокади“ зазнала провал. Українці, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих на Майдані, проігнорували "блокадну акцію" соболєвих-семенченко".

“Варто відзначити, що ще 17 лютого у "Дзеркалі тижня“ з'явилася стаття заступника голови ВР Оксани Сироїд. "Младореформатор" з "Самопомочі" докладно розмірковувала про те, що "підтримка блокування і довіра до активістів серед людей зростає", і доводила, що "фантазії про проплачений піар нежиттєздатні: наш новітній досвід показав, що будь-який проплачений піар без людської енергії захлинається через кілька днів", — додав В.Медведчук.

За словами політика, “піар "Самопомочі“ "без людської енергії“ захлинувся. Але не через кілька днів, а через кілька годин. Цинізм нардепів Соболєва та Семенченка, представників політсили, мера Львова Садового (того самого, який, не впоравшись з локальною проблемою вивезення сміття, спричинив екологічну катастрофу національного масштабу і тепер намагається відвернути увагу громадськості), обурив українців. І став ще одним підтвердженням того, що блокада ― це не більше ніж піар-проект маргіналів від політики".

“Сьогодні всім очевидно, якої шкоди завдає блокада залізничного сполучення з Донбасом простим громадянам по обидві сторони лінії розмежування, а також економіки країни, міжнародному іміджу України. Влади визнала: блокада представляє загрозу нацбезпеці. Більш того, безчинства псевдопатріотів засудила і міжнародна громадськість в особі ОБСЄ, ООН, посольства США і "Великої сімки“. Але радикалів це не зупиняє. Вони готові використовувати всі засоби для реалізації своїх вузькополітичних цілей. Шукати компроміси і налагоджувати діалог радикали відмовляються ― "партія війни" має намір будь-якою ціною зривати виконання мінських угод, перешкоджаючи реінтеграції Донбасу й відновлення миру в Україні", — підсумував В.Медведчук.

Українські Національні Новини

Політика