v-mzs-prokomentuvali-prodovzhennya-areshtu-r-suschenku

В МЗС прокоментували продовження арешту Р.Сущенку

 • 8826 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду м.Москва продовжити на 3 місяці термін тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка. Про це УНН повідомили у прес-службі МЗС.

"Безпідставне утримування Романа Сущенка під вартою в Російській Федерації за фіктивним обвинуваченням та політично вмотивований характер розгляду справи у суді переконливо свідчать про відсутність у цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд", - йдеться в повідомлнні.

В МЗС вимагають від Російської Федерації негайно звільнити незаконно утримуваного громадянина України Романа Сущенка та забезпечити його безперешкодне повернення в Україну.

Також у відомстві закликали світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих заходів з метою звільнення та повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями.

Нагадаємо, що Лефортовський районний суд продовжив термін утримання під вартою Роману Сущенку за клопотанням слідства ще на три місяці.

Українські Національні Новини

Політика