v-mzs-prokomentuvali-rishennya-moskovskogo-sudu-schodo-areshtu-r-suschenka

В МЗС прокоментували рішення Московського суду щодо арешту Р.Сущенка

 • 8507 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лєфортівського районного суду м.Москва від про продовження тримання під вартою Романа Сущенка. Про це УНН повідомили у прес-службі МЗС.

"Чергова відмова у повторно внесеному стороною захисту клопотанні про зміну запобіжного заходу на непов’язаний з триманням під вартою та проведення судових слухань у закритому режимі, а також відмова допустити українського консула до участі в судовому засіданні підтверджують упередженість російських судових органів під час розгляду справи щодо Романа Сущенка та її політичну вмотивованість", - йдеться в повідомленні.

В МЗС переконані, що психологічний тиск російських судів на Р.Сущенка і політична доцільність у справі переконливо свідчать про її сфабрикований замовний характер.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади негайно припинити розправу над громадянином України Романом Сущенком, звільнити його як безпідставно затриманого і забезпечити повернення в Україну.

Нагадаємо, Московський міський суд у РФ залишив без розгляду апеляційну скаргу сторони захисту на рішення про продовження терміну утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, якого у Росії звинувачують у шпигунстві.

Також нагадаємо, що адвокат подав скаргу щодо продовження арешту Р.Сущенка до 30 квітня.

Українські Національні Новини

Політика