v-mzs-rosiyi-prokomentuvali-prodovzhennya-yevrosoyuzom-sanktsiy

В МЗС Росії прокоментували продовження Євросоюзом санкцій

 • 13780 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. В Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що рішення про продовження санкцій щодо Росії було очікуваним, і що це показує слабість ЄС. Про це йдеться в заяві МЗС РФ, передає УНН.

"Скажемо прямо, несподіванкою це не стало. Євросоюз в черговий раз показав свою слабкість і нездатність визнати очевидне - ув'язка рестрикцій з виконанням Москвою Мінських угод абсурдна", - зазначається в заяві.

При цьому, на думку МЗС РФ, саме Росія грає конструктивну роль в переговорах в нормандському форматі.

"Безсумнівно, антиросійські рестрикції стали самоціллю для ЄС, який, за браком інших гідних прикладів, хоче всіляко продемонструвати свою горезвісну єдність хоча б в цій сфері.

Очевидно, що реакція Євросоюзу на нинішні стрімкі зміни в міжнародній ситуації характеризується непослідовністю і суперечливістю", - зазначили у відомстві.

Вказано також, що буквально пару днів назад Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Ф.Могеріні говорила про можливість взаємодії з Росією з низки питань міжнародного порядку, де позиції Москви і Брюсселя можуть, за її словами, відрізнятися від американських підходів.

"А вчора за підсумками Євроради Д.Туск заявив, що в ЄС чекають прояснення політики нової вашингтонської адміністрації по Росії. Фактично, Голова Євроради тим самим розписався в повній залежності від США в цьому питанні всупереч інтересам країн-членів, які значно постраждали від санкційного протистояння з Росією. На цьому тлі про роль ЄС як самостійного і відповідального гравця на міжнародній арені говорити навряд чи доводиться", - підсумували в МЗС РФ.

Нагадаємо, 15 грудня лідери Європейського Союзу досягли угоди щодо продовження економічних санкцій проти Росії за дії щодо України на півроку.

Українські Національні Новини

Політика