v-mzs-zrobyly-zaiavu-shchodo-provokatsii-rf-na-zaes-ta-zaklykaly-posyly-sanktsiinyi-tysk-na-rosiiu

В МЗС зробили заяву щодо провокацій рф на ЗАЕС, та закликали посилити санкційний тиск на росію

 • 28057 переглядiв

Провокації росії на окупованій Запорізькій атомній електростанції створюють безпрецедентні загрози ядерній безпеці в Україні, Європі та світі, викликаючи заклики до посилення санкцій та повернення станції під контроль України.

У Міністерстві Закордонних Справ України відреагували на провокації рф на Запорізькій атомній електростанції. Заяву дипломатичного відомства цитує УНН.

Звертаємося до всіх держав і міжнародних організацій, експертів і медіа з закликом зайняти тверду позицію з метою нейтралізації загроз ядерній безпеці, створених Росією на ЗАЕС, та унеможливлення реалізації агресором злочинних сценаріїв у подальшому. Закликаємо всі держави та міжнародні організації, які цінують норми та принципи ядерної безпеки, рішуче засудити російські провокації на ЗАЕС та приєднатися до втілення Формули миру Президента України Володимира Зеленського, одним з важливих пунктів якої є відновлення ядерної та радіаційної безпеки.

- йдеться в заяві МЗС України.

Деталі

Українські дипломати вкотре наголосили, що захоплення, мілітаризація та окупація росіянами української ЗАЕС створює безпрецедентні загрози для ядерної безпеки не лише України, але і всієї Європи та світу.

У відомстві закликали партнерів посилити санкційний тиск на державу-агресора в сфері атомної енергетики, аби запобігти подальшим провокаціям росії на ЗАЕС та сприяти звільненню станції від окупантів.

В Міністерстві закордонних справ наголосили, що ЗАЕС має бути повернута під контроль її законного власника, України, а росія має нести відповідальність за всі скоєні злочини.

Чергова хвиля провокацій з боку рф: Юсов прокоментував удар безпілотника по ЗАЕС09.04.24, 17:57 • [views_0]

Нагадаємо

З 5 по 9 квітня Запорізьку АЕС декілька разів атакували безпілотники. Під удари потрапили https://unn.ua/news/u-mahate-zafiksuvaly-shche-odyn-obstril-terytorii-okupovanoi-zaes район вантажного порту та азотно-кисневої станції, їдальня, купол шостого енергоблоку та навчальний центр ЗАЕС.