v-nazk-obgovorili-poryadok-vikoristannya-koshtiv-politichnimi-partiyami

В НАЗК обговорили порядок використання коштів політичними партіями

 • 10831 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. На засіданні робочої групи фахівці Національного агентства з питань запобігання корупції обговорили з представниками політичних партій, громадських організацій, Центральної виборчої комісії та Міністерства фінансів напрями статутної діяльності політичних партій, на які можуть бути використані кошти державного фінансування. Про це УНН повідомили у прес-службі НАЗК.

Під час обговорення було вирішено розробити Методичні рекомендації для політичних партій щодо фінансового планування їх діяльності, порядку і цільового використання наданих бюджетних коштів. У засіданні взяли участь представники всіх парламентських політичних партій.

У відомстві нагадали, що НАЗК здійснює державний контроль за дотриманням встановлених законом обмежень щодо фінансування політичних партій та цільовим використанням політичними партіями коштів, виділених з Державного бюджету України на фінансування їхньої статутної діяльності, своєчасністю подання звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, звітів про надходження і використання коштів виборчих фондів на загальнодержавних та місцевих виборах, повнотою таких звітів, звіту зовнішнього незалежного фінансового аудиту діяльності партій.

Як повідомляв УНН, НАЗК попросили перевірити поїздку Р.Насірова на інавгурацію Д.Трампа.

Українські Національні Новини

Політика