v-okupovanomu-krymu-rosiiany-vse-chastishe-zbyvaiut-vlasnu-aviatsiiu-atesh

В окупованому Криму росіяни все частіше збивають власну авіацію - "АТЕШ"

 • 33128 переглядiв

Через постійні українські повітряні атаки російські підрозділи ППО все частіше в паніці збивають власні літаки. Партизани з'ясували, що командування наказало збивати будь-яку загрозу попри проблеми із системою виявлення та розпізнавання цілей "свій-чужий".

На тлі постійних повітряних атак України російські розрахунки ППО, в паніці, все частіше збивають власну авіацію. Про це повідомляє УНН з посиланням на підпільний рух "АТЕШ".

Деталі

 Як з'ясували партизани, серед окупантів у Криму наростає напруга через постійні ракетні атаки та нальоти БПЛА, які загрожують військовим об'єктам. 

Найвище військове керівництво наказало командирам розрахунків засобів ППО збивати погрози, попри проблеми із системою виявлення та розпізнавання цілей "свій — чужий"

- заявили в "АТЕШ".

Водночас зіштовхуючись із постійними ракетними атаками і нальотами БПЛА, командири розрахунків ППО змушені проводити цілевказівки фактично в ручному режимі. У зв'язку з цим часто відбуваються удари по своїх повітряних цілях.

Застарілі ЗРК та брак досвідчених кадрів: партизани з'ясували головні проблеми російської ППО 03.04.24, 14:47 • [views_0]

Попередньо саме 12-й зенітний ракетний полк 31-ї дивізії ППО за останні кілька тижнів збив 2 російські військові повітряні судна:

  •  28.03.24 – дивізіон ЗРГК «Панцир» зазначеного підрозділу збив винищувач Су-27. Засіб ППО розміщувався в районі Інкерманської бухти у Севастополі;
  • 10.04.2024 - на західному узбережжі Криму було збито гелікоптер Мі-24 вже іншим розрахунком ЗРГК «Панцир». Розрахунок дислокувався у районі авіабази Саки.

В "АТЕШ" також підкреслили, що розрахунки, які є відповідальними за такі події, продовжують службу і не отримують жодного стягнення. Російське керівництво бере до уваги вищезазначені проблеми.

Нагадаємо

Українські партизани виявили російські системи протиповітряної оборони поблизу окупованого Севастополя і передали координати російської техніки, з'ясувавши, що окупанти розміщують ракетне озброєння поблизу будинків мирних жителів.