v-okupvanomu-krimu-spivrobitniki-fsb-pobili-i-zatrimali-aktivista-i-movenka

В окупованому Криму співробітники ФСБ побили і затримали активіста І.Мовенка

 • 8216 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Сьогодні вранці, 16 грудня 2016 року, в окупованому Севастополі співробітники ФСБ затримали активіста Ігоря Мовенко. Про це Кримській правозахисній групі (КПГ) повідомила дружина Валентина, передає УНН.

В окупованому Севастополі співробітники ФСБ приїхали на роботу до Ігоря Мовенко і забрали його з собою. Також співробітники силового відомства вилучили його робочий комп'ютер.

"Через кілька годин, близько 12 дня силовики привезли Ігоря до нас додому, в наручниках. Двері відкрили ключем, який відібрали у Ігоря, хоча я була вдома. До цього часу я вже знала, що Ігоря забрали в ФСБ, так як мені про це по телефону розповіли його співробітники. Зачитали нам постанову суду на проведення обшуку, але на руки копію мені не дали", - повідомила дружина активіста.

Також вона повідомила КПГ, що їй забороняли спілкуватися з чоловіком, але Ігор встиг сказати їй, що його побили, погрожували помістити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.

Крім того, за її словами, в ході обшуку, вилучили ноутбук, жорсткі диски домашнього комп'ютера, сімкарти і упаковку від стартового пакета. Також забрали його мобільний телефон. Обшук проводили 7 осіб. Під час обшуку в квартирі були присутні двоє свідків. Співробітники ФСБ проводили відеозйомку в квартирі Мовенко.

"Їх дуже зацікавили українські прапори, які у нас є в квартирі...співробітники ФСБ сказали мені, що Ігоря відвозять в севастопольське ФСБ...і якщо він сам не визнає свою провину, то суд обере запобіжний захід - утримання під вартою. А якщо зізнається, то буде підписка про невиїзд або домашній арешт", - додала В.Мовенко.

Як повідомляв УНН, у Севастополі українця побили за використання української символіки

Українські Національні Новини

Суспільство