v-ombudsmena-rozpovili-v-yakiy-kameri-utrimuyetsya-vishinskiy

В Омбудсмена розповіли, в якій камері утримується Вишинський

 • 8702 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Керівник "РИА Новости-Украина" Кирило Вишинський не скаржиться ні на порушення його права на захист, ні на умови тримання в СІЗО на Херсонщині. У нього в камері є душ та туалет. Про це за підсумками візиту до Вишинського Омбудсмена Людмили Денісової повідомляє офіс Уповноваженого ВР з прав людини, передає УНН.

"Умови тримання Кирила Вишинського відповідають нормам. В його камері є душ та туалет. Я отримала підтвердження, що він насправді бажає відмовитись від українського громадянства. Порядок позбавлення громадянства йому пояснили", - розповіла Омбудсмен по телефону раднику президента РФ Михайлу Федотову, попрохавши сприяти її візиту до політв’язнів Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва.

Також Уповноважений повідомила Михайла Федотова, що перевірила умови тримання і громадянки Олени Юревич (Одновол), яка підозрюється у держзраді.

"Вона знаходиться у палаті, де є душ та туалет, скарг на стан здоров’я від неї не отримали. Вона постійно находиться під наглядом лікарів. Право на захист також не порушується. Олена отримує поштові посилки та передачі", - зазначила Омбудсмен.

Нагадаємо, керівник “РИА Новости-Украина” Кирило Вишинський заявив про вихід з українського громадянства.

Як повідомляв УНН, керівнику “РИА Новости-Украина” було оголошено про підозру у державній зраді. Він був затриманий згідно зі ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України.

17 травня Херсонський міський суд обрав для Вишинського, підозрюваного у державній зраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Політика