v-prokopiv-initsiyuvatime-stvorennya-komisiyi-schodo-rozsliduvannya-obvalu-shulyavskogo-shlyakhoprovodu

В.Прокопів ініціюватиме створення комісії щодо розслідування обвалу Шулявського шляхопроводу

 • 12304 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. На найближчому пленарному засіданні, яке відбудеться 2 березня 2017 року заступник міського голови — секретар Київради ініціюватиме створення тимчасової контрольної комісії щодо з'ясування об'єктивних фактів обвалу зовнішньої конструкції пішохідної частини Шулявського шляхопроводу. Про це УНН повідомили у прес-службі Київради.

«Мета тимчасової контрольної комісії, яку ми хочемо створити у Київраді, — розслідувати ситуацію та знайти тих, хто насправді проводив обслуговування мосту і хто за це відповідає. Обвал естакади — це безпрецедентний випадок, який міг забрати життя багатьох людей. Тому ми також маємо напрацювати механізми, які б унеможливлювали в столиці подібні випадки”, — наголосив секретар Київради Володимир Прокопів.

Як зазначив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, балансоутримувачем Шулявського шляхопроводу є КП “Київавтодор”, яке не виконало належним чином свої зобов'язання щодо утримання майна в належному стані. Також відповідальність має лягти на підтриємство, що так і не виконало реконструкцію мосту.

“Відповідно до розпорядження КМДА, було визначено замовника реконструкції естакади — КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва”. Проте жодних дій щодо обстеження стану та визначення техніко-економічного обґрунтування необхідності реконструкції комунальне підприємство не здійснило. Бюджетного запиту щодо виділення коштів на проведення робіт Шулявського шляхопроводу також не подавало”, — розповів І.Сагайдак.

Також ТКК, за необхідності, може звернутися до правоохоронних органів щодо визначення та покарання відповідальних осіб за реконструкцію та утримання Шулявського шляхопроводу.

“З огляду на всі ці обставини, і тільки після висновків ТКК, будемо рекомендувати міському голові приймати рішення щодо звільнення і покарання відповідальних чиновників”, — зазначив голова постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами Олексій Окопний.

Нагадаємо, вчора у Києві обвалився Шулявський міст.

Українські Національні Новини

Київ