v-putin-nazvav-umovi-dlya-porushennya-pitannya-pro-zvilnennya-o-sentsova-i-r-suschenka

В.Путін назвав умови для порушення питання про звільнення О.Сенцова і Р.Сущенка

 • 8726 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Президент Російської Федерації Володимир Путін прокоментував можливість звільнення утримуваних на території Російської Федераці українського режисера Олега Сенцова та журналіста Романа Сущенка, зауваживши, що спочатку "треба домовитися, щоб це було припинено, тоді можна буде подумати і про амністію". Про це він сказав сьогодні на щорічній прес-конференції, передає УНН.

"Щодо режисерів і журналістів: режисери і журналісти повинні займатися одні - журналістикою, а інші - виробництвом спектаклів і фільмів. Звичайно, ні в кого немає бажання тримати журналістів за їхню журналістську діяльність. Але якщо кінорежисер, а це доведено у суді, винний у вчиненні терористичних актів, його відпустити лише за те, що він режисер? Чим він відрізняється від кадрового співробітника військової розвідки, який планував робити те саме. Ми сьогодні відпустимо одних, а завтра прийдуть інші. Треба домовитися, щоб це було припинено, тоді можна буде подумати і про амністію, я не маю нічого проти цього", - сказав він, відповідаючи на заклик звільнити Р.Сущенка.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Лефортовський суд Москви арештував його.

ФСБ Росії звинувачує Р.Сущенка у шпигунстві і роботі на українську розвідку.

О.Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Українець свою провину заперечив. Правозахисний рух “Меморіал” визнав його політв’язнем.

Українські Національні Новини

Політика