v-putin-zatverdiv-novu-kontseptsiyu-zovnishnoyi-politiki-rosiyi

В.Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики Росії

 • 23224 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Президент Росії Володимир Путін затвердив нову концепцію зовнішньої політики Росії. Про це йдеться в документі, який опублікований на офіційному порталі правової інформації, передає УНН.

У новому документі містяться основні завдання, що відповідають національним інтересам Російської Федерації. Докумет складається із 38 сторінок.

Серед пріоритетів зовнішньої політики Росії є поглиблена співпраця з інститутами СНД, ШОС, ООН, та іншими міжнародними організаціями.

Основними засадами нової концепції зовнішньої російської політики є такі положення: зміцнення відносин та відновлення добросусідства з суміжними державами, сприяння усуненню наявних осередків напруженості і конфліктів і запобігання їх виникненню; захист прав і законних інтересів російських громадян, які проживають за кордоном; зміцнення позицій російських ЗМІ і масових комунікацій в глобальному і інформаційному просторі і доведення до широких кіл світової громадськості російської точки зору на міжнародні процеси; активізація взаємовигідних двосторонніх зв'язків з США, Японією, Федеративною Республікою Німеччина, Французькою Республікою, Італією, Іспанією та іншими країнами Європи.

Також у документі вказано,що Росія підтримує створення вільних від ядерної зброї зон, насамперед на Близькому Сході, і готова обговорювати подальше скорочення ядерного потенціалу країн.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін, звертаючись зі щорічним посланням до федеральних зборів заявив, що уроки “холодної війни” були марними.

Українські Національні Новини

Новини Світу