v-ssha-pryhrozyly-iranu-sanktsiiamy-cherez-napad-na-izrail

В США пригрозили Ірану санкціями через напад на Ізраїль

 • 20953 переглядiв

Напад Ірану на Ізраїль і фінансування бойовиків загрожує регіональній стабільності і може мати економічні наслідки через санкції США, попередила міністр фінансів Джанет Єллен.

Напад Ірану на Ізраїль минулими вихідними та фінансування ним груп бойовиків у Газі, Лівані, Ємені та Іраку загрожує стабільності на Близькому Сході й може призвести до економічних наслідків, заявила у вівторок міністр фінансів США Джанет Єллен, передає УНН із посиланням на Reuters.

Виступаючи на пресконференції Єллен назвала безпрецедентним напад на Ізраїль з боку Ірану і його прихильників, заявивши, що казначейство США використовуватиме свої санкційні повноваження і працюватиме з союзниками, щоб "продовжувати присікати шкідливу і дестабілізуючу діяльність іранського режиму".

За словами Єллен, від початку роботи адміністрації Байдена в січні 2021 року казначейство запровадило санкції проти понад 500 фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із тероризмом і фінансуванням тероризму іранським режимом і його посередниками.

Міністр фінансів США зазначила, що обмеження запроваджувались, зокрема, через іранські програми зі створення безпілотників і ракет, а також фінансування палестинського бойового угруповання ХАМАС, хуситів в Ємені, Хізбалли в Лівані та іракських воєнізованих угруповань.

"Дії Ірану загрожують стабільності регіону і можуть призвести до економічних наслідків", - сказала Єллен, не розкриваючи подробиць.

Нагадаємо

Іран запустив близько 300 безпілотників, балістичних і крилатих ракет у бік Ізраїлю ввечері в суботу. Ізраїль заявив, що перехопив близько 99 відсотків снарядів і безпілотників запущених по їхній країні. 

Іран стверджує, що здійснив атаку у відповідь на ймовірний удар Ізраїлю по його консульству в Сирії 1 квітня, в результаті якого загинули вищі командири Революційної гвардії, та заявив, що вони мають право на самозахист.