v-ugorschini-tisyachi-lyudey-viyshli-na-protest-proti-uryadu-orbana

В Угорщині тисячі людей вийшли на протест проти уряду Орбана

 • 237117 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Тисячі угорців, включно з викладачами та студентами, пройшли маршем через Будапешт у неділю, щоб протестувати проти уряду Орбана, вимагаючи підвищення заробітної плати для вчителів і стримування інфляції, яка знижує доходи. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Переходячи міст через Дунай, протестувальники тримали транспаранти на кшталт «Орбане, загубись» і «Немає вчителів — немає майбутнього», через кілька годин після того, як прем’єр-міністр-націоналіст Віктор Орбан пообіцяв зберегти економічну стабільність і підтримувати обмеження навіть на рахунки за електроенергію для домогосподарств оскільки ЄС скочується в «економічну кризу».

Але останній із серії антиурядових протестів учасники заявили, що його уряд підвів вчителів, давши їм мізерні зарплати, в той час, як інфляція, яка перевищила 20% у вересні та продовжує зростати, стає нестерпною.

Викладачі та студенти протестували за підвищення зарплат, вирішення проблеми дефіциту вчителів і право на страйк.

Коли країна відзначала річницю повстання 1956 року проти радянської влади, Орбан, який у квітні був переобраний на четвертий термін поспіль, заявив раніше в неділю, що наступний рік стане викликом через війну в сусідній Україні.

На початку цього місяця форинт впав до рекордно низького рівня, що змусило центральний банк екстрено підвищити процентні ставки.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв радянські війська, що напали на Угорщину під час революції 1956 року та інститути Європейського Союзу сьогодні.

Українські Національні Новини

Новини Світу