v-ukraini-fiksuiut-pidvyshcheni-pokaznyky-zakhvoriuvanosti-na-tuberkuloz-moz

В Україні фіксують підвищені показники захворюваності на туберкульоз – МОЗ

 • 24775 переглядiв

За словами заступника міністра охорони здоров'я, в Україні спостерігається зростання захворюваності на туберкульоз: за минулий рік було зареєстровано близько 20 000 випадків захворювання, з них 640 випадків - серед дітей.

В Україні зараз  фіксують підвищені показники по захворюваності на туберкульоз. В середньому за останній рік було зареєстровано близько 20 тис. випадків туберкульозу, і 640 випадків – серед дитячого населення.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.  

Якщо подивитися на світові тренди, то за останній рік захворюваність на туберкульоз у світі зросла щонайменше на 4%. Якщо подивитися за кількістю смертей, то в Європі вперше, мабуть за останні 15-20 років почала збільшуватися ця цифра і тут є обґрунтування. Тому що COVID-19 дуже сильно впливав на те на скільки пацієнти були готові звертатися до сімейних лікарів та взагалі користуватися послугами системи охорони здоров’я

- розповів Кузін.

Він зазначив, що симптоми туберкульозу можуть нагадувати симптоми COVID-19. Також він повідомив про ситуацію із захворюваністю в Україні.

Ми зараз фіксуємо підвищені показники по захворюваності на туберкульоз. Якщо подивитися по статистиці, то в середньому за останній рік Україна зареєструвала близько 20 тис. випадків туберкульозу, і 640 випадків – серед дитячого населення. Серед дитячого населення ми реєструємо збільшення таких випадків захворювання

- сказав Кузін.

Сьогодні Всесвітній день боротьби із туберкульозом: в Україні зростає захворюваність на туберкульоз серед дітей та підлітків24.03.24, 07:09 • [views_0]

Завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу, ЦГЗ Яна Терлеєва зауважила, що найбільший показник захворюваності спостерігається в Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Закарпатській та Волинській області.

Окрім того, Кузін повідомив, що в  Україні є достатня кількість інноваційних підходів та можливостей для того, щоб отримати сучасне ефективне лікування.

Україна вже декілька років працює по оновленим протоколам ВООЗ. Наші схеми лікування, наші підходи до профілактики та лікування відповідають найкращим європейським та світовим стандартам. Якщо взяти по, наприклад, мультирезистентному туберкульозу, то раніше він виліковувався в середньому від 18 до 24 місяців. Зараз є можливість вилікувати пацієнта від 6 до 9 місяців

– розповів Кузін. 

Раннє виявлення хвороби Паркінсона: новий тест допоможе не чекати симптомів роками21.03.24, 14:39 • [views_0]