v-ukraini-rozrobyly-dystantsiinyi-kompleks-dlia-rozminuvannia-ratel-deminer

В Україні розробили дистанційний комплекс для розмінування Ratel Deminer

 • 26044 переглядiв

Україна розробила комплекс дистанційного розмінування Ratel Deminer, здатний знаходити і знешкоджувати протипіхотні міни типу ПФМ-1, ПМН-4, ПМН-3 і ПМН-2, який вже пройшов випробування для гуманітарного розмінування поблизу Святогірська.

В Україні розробили дистанційний комплекс для розмінування Ratel Deminer, який здатен нейтралізовувати піхотні міни. Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі 

Ratel Deminer — мінний трал, який знаходить та нейтралізує протипіхотні міни. Він працює дистанційно, а отже, зберігає життя військових

- розповів Федоров. 

За його словами, комплекс оснащений камерою денного бачення, що допомагає краще ним керувати. Ratel Deminer знищує міни типу ПФМ-1, ПМН-4, ПМН-3 та ПМН-2.

Він також розповів, що розробники вже провели випробування Ratel Deminer в реальних умовах — комплекс застосовували для гуманітарного розмінування від протипіхотних мін біля Святогірська Донецької області.

Не тільки дрони-камікадзе: в Україні активно розробляють різні роботизовані системи для Сил оборони12.03.24, 19:50 • [views_0]

Ratel Deminer отримав статус BRV1, це означає, що розробку визначили пріоритетною для Сил безпеки і оборони. Зараз комплекс доопрацьовують і збільшують потужності

 - підкреслив міністр.

Доповнення

Також очільник Мінцифри розповів, що це вже не перша розробка від цього виробника, яка пройшла шлях у Brave1. Наземні роботи Ratel S та Ratel M отримали кодифікації, їх активно використовують у військах.

Нагадаємо

Заступник головнокомандувача ЗСУ полковник Вадим Сухаревський заявив, що Збройні сили України використовують безпілотні літальні апарати ефективніше, ніж російські війська.