v-ukrayini-naybilsh-korumpovanimi-derzhavnimi-organami-ye-sudi-opituvannya

В Україні найбільш корумпованими державними органами є суди – опитування

 • 13941 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. За результатами опитування, 36% респондентів вважають, що рівень корупції знизився за останній рік, в той час у 2016 році таких було 47%. Про це йдеться в результатах опитування Американської торгівельної палати в Україні, передає УНН.

НАБУ, на думку більшості опитуваних, є антикорупційним чемпіоном у 2017 році. Половина респондентів вважає запуск е-декларацій найбільшим успіхом в антикорупційній боротьбі за останній рік.

Крім того, 76% опитаних представників бізнес-спільноти не вважають за необхідне вдаватися до корупції, аби мати більше шансів на успіх в Україні.

Також представникам бізнесу біло запропоновано обрати, що на їх думку є ключовим кроком, який Україна має зробити для досягнення прогресу у боротьбі з корупцією. Більше половини опитуваних таким кроком обрали створення Антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заявив, що організував боротьбу проти корупції не заради траншу МВФ

За результатами досліджень, 71% опитуваних вважають, що найбільш корумпованими державними органами є суди, 54% вважають, що це податкові та митні органи, та 34% - місцеві органи влади.

Результати опитування за останні 4 роки показують, що у 2017 році 96% респондентів відповіли, що корупція є широко поширеним явищем в Україні. Для порівняння, цей показник у 2016 склав 97%, у 2015 – 98%, у 2014 – 99%.

В опитуванні взяли участь 184 респонденти, з яких 80% є представниками міжнародних компаній.

Українські Національні Новини

Суспільство