v-ukrayini-nazvali-kilkist-zamakhiv-ta-vbivstv-advokativ

В Україні назвали кількість замахів та вбивств адвокатів

 • 10885 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. З 2013 року через професійну діяльність було вбито вісьмох адвокатів, а також було здійснено ще чотири замахи на захисників, передає УНН з посиланням на звіт Національної асоціації адвокатів України.

Так, згідно зі звітом, перше зафіксоване вбивство відбулось у 2013 році, після цього відбувся рік затишшя. Вбивства та замахи продовжилися вже у 2015 році, коли від рук злочинців загинули два правозахисники, ще на одного було вчинено замах.

У наступний, 2016-ий, рік кількість замахів та вбивств досягло апогею - три випадки та два відповідно. У 2017 році було скоєно ще два вбивства та один замах на адвокатів. У першому кварталі цього року таких випадків наразі зафіксовано не було.

Крім того, за останні п'ять років було зафіксовано 50 випадків фізичного насильства над адвокатами (більше третини - у 2017 році), 31 випадок пошкодження особистого майна юристів та близько 162 випадків тиску, залякування, психологічного насильства та інших грубих спроб перешкоджання професійній діяльності адвокатів.

Як стверджують автори звіту, лише одиничні випадки таких порушень було передано на розслідування.

Нагадаємо, юрист Ірина Ноздровська зникла 29 грудня 2017 року. Її тіло виявили 1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області. За даними Нацполіції, жінка померла від численних колото-різаних ран.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП