v-ukrayini-nedostatni-ekonomichni-pokazniki-dlya-vstupu-v-nato-i-lutsenko

В Україні недостатні економічні показники для вступу в НАТО – І.Луценко

 • 10419 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. В України недостатні економічні показники для вступу в НАТО. Про це в ефірі "112 Україна" заявила представник Президента у ВРУ Ірина Луценко, передає УНН.

"У нас ще недостатньо високі економічні показники, ми не досягли того економічного розвитку (для вступу в НАТО – ред.)", - заявила І.Луценко.

Вона також нагадала, що однією з головних умов вступу в блок є високі економічні показники. Парламентар підкреслила, що Україна виділяє на оборону і безпеку 5% від ВВП.

Крім того, за її словами, українські військові брали участь у всіх навчаннях Альянсу, а також мають досвід участі у бойових діях. Представник Президента в парламенті зазначила, що 300 тис. українських військових уже пройшли навчання в НАТО.

"Тому я думаю, що члени НАТО будуть зацікавлені в такому майбутньому члені, як Україна", - заявила І.Луценко.

Нардеп зазначила, що на сьогодні НАТО надало Україні спеціальний статус партнера і створило 5 трастів, у які країни-члени Альянсу перераховують кошти на модернізацію армії і закупівлю зброї, якою користуються учасники блоку.

"На сьогоднішній день нам уже поставлено оборонне озброєння: протиповітряне, ракети, засоби зв'язку, антени і т.д. стандартів НАТО, і яке працює в НАТО", - сказала І.Луценко.

Як повідомляв УНН, Верховна Рада законодавчо закріпила курс України на членство в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика