v-ukrayini-vidsutnya-alternativa-vkladennya-groshovikh-koshtiv-krim-yak-u-nerukhomist-ekspert

В Україні відсутня альтернатива вкладення грошових коштів, крім як у нерухомість - експерт

 • 13348 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У зв'язку із тим, що сьогодні фондовий ринок практично відсутній, а довіра банківської системи підірвана, єдиною альтернативою вкладення коштів для українця лишається нерухомість. Про це повідомив експерт із нерухомості Іван Кудояр у своєму авторському блозі, передає УНН.

Так, за словами І.Кудояра, за оцінками економістів від 50 до 70% українських грошових коштів осідає в Києві, що є безсумнівним стимулом для покупки квартири.

"Зараз відбувається явна централізація грошових потоків. За оцінками економістів від 50 до 70% українських грошових коштів осідає в Києві. Саме в столиці розташовані представництва іноземних фірм, офіси найбільших українських підприємств і ІТ-компаній, що є безсумнівним стимулом для покупок квартир. В Україні відсутня альтернатива вкладення грошових коштів, крім як у нерухомість. Фондовий ринок практично відсутній, а довіра до банківської системи підірвана", - повідомив він.

Нагадаємо, експерти вважають, що житло, а особливо новобудови, є найкращою сферою інвестування та збереження накопичень для населення, особливо в умовах кризи банківської системи.

Однак, при придбанні житла фахівці радять ретельно вивчити історію і репутацію забудовника. Наприклад, найбільший столичний забудовник “Київміськбуд” має вже понад 60-річну історію успішної реалізації проектів. Тим більше, що за словами голови правління — президента холдингу Ігоря Кушніра, вартість нерухомості, яку будує компанія, зафіксована в гривні, і іншого бути не може.

“Ціна у нас зафіксована в гривні і по-іншому не буде. Це і відрізняє „Київміськбуд“ — безпосередньо ми не прив’язані до долара, за рахунок чого виграємо у інших будівельних компаній. Так, ми змушені в деяких моментах піднімати ціну, адже через курс долара дорожчають будівельні матеріали. Але якщо останнім часом долар виріс в 3 рази, то будматеріали подорожчали тільки на 60%”, — зазначив І.Кушнір.

Українські Національні Новини

Економіка