v-ukrayini-vpevneno-rozbudovuyut-mistseve-samovryaduvannya-yevropeyskogo-zrazka-prezident

В Україні впевнено розбудовують місцеве самоврядування європейського зразка – Президент

 • 6579 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Представники територіальних громад та органи державної влади разом упевнено прямують до розбудови спроможного, повноцінного та відповідального місцевого самоврядування європейського зразка. Про це Президент України Петро Порошенко заявив у привітанні з нагоди Дня місцевого самоврядування, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави Держави.

"Другий рік поспіль громадянське суспільство, представники територіальних громад та органи державної влади разом упевнено прямують до розбудови спроможного, повноцінного та відповідального місцевого самоврядування європейського зразка. І я щиро вдячний кожному з учасників цього процесу за ініціативність, активність, підтримку та розуміння необхідності та незворотності курсу, запропонованого мною як Президентом України у 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Також Президент переконаний, що сильні громади, які постануть у результаті втілення в життя ідей реформи, будуть основою міцної та процвітаючої України. 

"Цього року відбулося становлення об’єднаних територіальних громад, які продемонстрували вагомі здобутки завдяки фінансовій спроможності, розширенню власних повноважень, підвищенню рівня залученості громадськості до розв’язання проблем місцевого значення.

Сьогодні люди вже відчувають насамперед матеріальний результат реформи. Попереду на нас очікують поглиблення галузевої децентралізації, розвиток місцевої інфраструктури, покращення надання якісних послуг населенню та підвищення його добробуту", - наголосив Президент.

"Вірю, що спільно ми збудуємо справжнє європейське місцеве самоврядування", - резюмував П.Порошенко.

Як повідомляв УНН, Президент доручив розробити заходи для активізації реформи місцевого самоврядування.

Українські Національні Новини

Політика