v-ukrayini-ye-nizka-onkoklinik-de-yakist-nadannya-medichnikh-poslug-ne-postupayetsya-zakordonnim-nardep

В Україні є низка онкоклінік, де якість надання медичних послуг не поступається закордонним - нардеп

 • 15420 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. На сьогодні онкологічні клініки України надають повний спектр медичних послуг за винятком операцій із пересадок кісткового мозку. Про це у коментарі УНН зазначив народний депутат Костянтин Яриніч.

Так, за словами політика, професійний рівень провідних вітчизняних онкологічних приватних клінік є високим та не поступається закордонним.

"У нас є не так багато онкологічних приватних клінік. Саме цілеспрямовано онкологічних, а не тих, які паралельно лікують онкологію. Дехто відзначає, що в Ізраїлі, до прикладу, кращий рівень. Але я не погоджуюся із цим і хочу сказати, що справа лише у тому, що Ізраїль вміє продати послугу. Тож, якщо ми підійдемо до цього питання на рівні прагматизму, хірургічного професіоналізму, технічного оснащення медцентрів, то можна сказати, що в Україні достатня кількість і ендоскопічної апаратури, лінійна терапія у нас проводиться на світовому рівні, хіміотерапія, мамологічні клініки працюють на інноваційному обладнанні. Тож, варто відзначити, що окрім пересадки кісткового мозку в Україні роблять все на тому ж професійному рівні, що і за кордоном", - сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у державних медзакладах більшості областей України відсутні лінійні прискорювачі для лікування онко.

Також нагадаємо, іноземці приїздять лікуватися в Україну, проте лише у приватні медичні установи.

За словами віце-президента Національної академії наук (НАН) України, академіка НАН Антона Наумовця, сучасні досягнення фізиків знаходять своє технологічне відображення переважно у приватних клініках.

Як відомо, МЦ “Клініка Спіженко” виступив із ініціативою безплатного лікування онкохворих на загальну суму 8,5 млн грн. Про це клініка повідомила МОЗ відповідним листом.

“Справа в тому, що ми надаємо безкоштовне лікування тим чи іншим пацієнтам на постійній основі. В нас є така практика, проте ми не розголошуємо цих речей. Це наш благодійний професійний внесок. На моє глибоке переконання, кожна приватна клініка зобов’язана надавати частину допомоги на благодійній основі, якщо має таку можливість.

Разом з тим, оскільки, на жаль, хворих, потребуючих допомоги, багато, і ми не в праві визначати, кого обрати для безкоштовного оперування... Тож ми звернулися зі своєю пропозицією офіційно у профільне відомство МОЗ.

Міністерство має спеціально створену Комісію, що обліковує онкохворих, котрі чекають на держане фінансування, аби отримати лікування раку за кордоном. Ця Комісія формує перелік таких пацієнтів за принципом ургентності. Тобто це вже однозначно саме ті хворі, які не можуть довго чекати на гроші від держави. Саме цій категорії хворих ми хочемо допомогти. У нашій лікарні наявне необхідне обладнання, яке працює в закордонних клініках, є найкращі фахівці, а головне — бажання зробити добру справу”, — прокоментував ініціативу лікарні власник МЦ “Клініка Спіженко” Олег Спіженко.

Українські Національні Новини

Здоров'я