v-ukrayini-zaboronili-odin-z-preparativ-dlya-likuvannya-khronichnikh-gepatitiv

В Україні заборонили один з препаратів для лікування хронічних гепатитів

 • 81344 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. В Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Енерлів" через негативні висновки щодо якості препарату. Про це повідомляє УНН з посиланням на розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

"Заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "Енерлів", капсули м’які по 300 мг, по 10 капсул у блістері, по 3 блістери у пачці, серії 74001, німецького виробництва, через невідповідність вимогам методів контролю та якості за характеристикою "Опис" та негативних висновків щодо якості препарату ", - сказано у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили понад сорок видів ліків російського виробництва

Додамо, що даний лікарський засіб застосовується для лікування пошкодження печінки, які викликані різноманітними речовинами (при алкогольному стеатозі в тому числі); токсико-нутритивних порушень печінки, в результаті неправильного харчування; хронічних гепатитів; легкої форми гіперхолестеринемії, якщо лише дієта та інші не медикаментозні заходи не дають достатнього ефекту.

Усі аптеки мають знищити даний препарат або повернути його виробникові.

Як повідомляв УНН, в Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу "ТРОМБО ААС" через невідповідність медичних зразків українському законодавству.

В Україні заборонили "Фенобарбітал” порошок серії РВТ/1718058 індійського виробництва, через невідповідність показника "Розчинність".

Українські Національні Новини

Здоров'я