v-utsoyao-rozpovili-pro-zmini-v-reyestratsiyi-na-zno-2018

В УЦОЯО розповіли про зміни в реєстрації на ЗНО-2018

 • 11167 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. В Українському центрі з оцінювання якості освіти розповіли про зміни в процедурі реєстрації для участі в ЗНО-2018, передає УНН з посиланням на прес-службу УЦОЯО.

Учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які цього навчального року здобувають повну загальну середню освіту та складають ДПА у формі ЗНО, комплект реєстраційних документів подають до закладів освіти, у яких вони навчаються.

Керівники закладів освіти після отримання реєстраційних документів своїх учнів мають сформувати список осіб, які проходитимуть ДПА у формі ЗНО. Список осіб та комплекти документів в установлені строки керівники закладів передають до відповідного регіонального центру. Таким учням сертифікати ЗНО в індивідуальних конвертах буде надіслано за адресою їхнього закладу освіти.

Випускникам минулих років та особам, які не проходять ДПА у формі ЗНО, сертифікати буде надіслано за адресою, вказаною під час реєстрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УЦОЯО розповіли про особливості ЗНО-2018

Окрім того, вилучено норму щодо можливості подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта для реєстрації для участі в ЗНО особами, яким станом на 1 вересня року не виповнилося 16 років. Зміни відбулися, оскільки наразі паспорт громадянина України видається з 14 років, а не 16.

Ще однією новацією є те, що особи, які мають складати ДПА у формі ЗНО, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації, зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО в додатковий період (3–21 травня). Такі особи можуть обрати лише ті предмети, результат яких їм буде зарахований як оцінка ДПА.

Як повідомляв УНН, 9 січня почалась реєстрація для участі в пробному ЗНО, яка триватиме до 31 січня 2018 року.

Українські Національні Новини

Суспільство