v-yes-zapratsyuyut-novi-pravila-vyizdu-viyizdu-inozemtsiv-yaki-stosuvatimutsya-ukrayintsiv

В ЄС запрацюють нові правила в'їзду-виїзду іноземців

 • 14821 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. З 2020 року в ЄС має запрацювати нова система реєстрації в'їзду та виїзду громадян третіх країн, яка має пришвидшити перетин людьми кордону. Нові правила стосуватимуться і українців, передає УНН з посиланням на DW.

У Євросоюзі триває юридичне оформлення рішення про запровадження нової системи реєстрації усіх, хто в'їжджає на територію ЄС, але не є його громадянином.

У середу, 25 жовтня, відповідний проект закону, який неофіційно схвалили держави-члени ЄС, та поправки до нього були підтримані Європарламентом.

Нова система в'їзду-виїзду (EES) реєструватиме інформацію про громадян з третіх країн, а саме ім'я та прізвище, номер паспорту, відбитки пальців, фото, дату та місце, коли і де вони в'їжджають чи виїжджають із зони Шенгену або коли їм було відмовлено у в'їзді.

"Вимоги реєструватися у новій системі застосовуватимуться як до громадян, яким потрібна віза на подорож до ЄС, так і для тих осіб, яким дозволено безвізове короткочасне перебування у зоні Шенгену протягом 90 днів", - ідеться у повідомлення.

Як повідомляв УНН, прикордонники зафіксували 7,5 млн перетинів кордону громадянами за рахунок безвізового режиму.

Українські Національні Новини

Суспільство