vaks-vidpravyv-ministra-solskoho-pid-vartu-iz-mozhlyvistiu-zastavy

ВАКС відправив міністра Сольського під варту із можливістю застави

 • 16398 переглядiв

Міністр аграрної політики Микола Сольський був заарештований за підозрою у заволодінні державними землями вартістю 481 млн. грн. з можливістю внесення застави у розмірі 75,7 млн. грн.

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) у п'ятницю обрав запобіжний захід міністрові аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському, якого підозрюють у заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн, у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у 75,7 млн грн, пише УНН.

Клопотання задовольнити, застосувати до підозрюваного Сольського Миколи... запобіжний захід у виді тримання під вартою

- сказав суддя.

Строк дії, з його слів, - 60 днів - до 24 червня 2024 року.

"Визначити підозрюваному Сольському... заставу 75 млн 700 тис. грн", - додав суддя.

Доповнення

23 квітня Національне антикорупційне бюро України заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень. Як повідомляло джерело УНН, ідеться про Миколу Сольського, який нині обіймає посаду міністра аграрної політики та продовольства України.

25 квітня до Верховної Ради надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України.