varshava-pokazala-videorolik-z-poyasnennyami-schodo-banderivskogo-zakonu

Варшава показала відеоролик з поясненнями щодо "бандерівського закону"

 • 15470 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Канцелярія прем’єр-міністра Польщі оприлюднила спеціальний відеоролик англійською мовою, присвячений історії Польщі в період Другої світової війни. У ньому очільник польського уряду Матеуш Моравєцький розповідає про те, чому у Польщі ухвалили зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, які передбачають покарання за обвинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської" ідеології, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

Звернення очільника польського уряду проілюстровано архівними матеріалами та знімками.

Прем’єр-міністр М.Моравєцький каже, зокрема, про те, що "Польща була першою жертвою Третього Рейху, а смерть і страждання в нацистських німецьких концтаборах були спільною долею євреїв, поляків і членів багатьох інших народів та етнічних груп". Очільник уряду також наголошує, що Польща опинилася під німецькою і радянською окупацією, і майже кожна польська сім’я втратила під час війни когось зі своїх близьких.

М.Моравєцький підкреслює, що заперечення Голокосту є фальшуванням історії, так само як применшення відповідальності справжніх авторів злочинів і приписування її жертвам.

"Ми хочемо боротися з брехнею в кожній формі", – заявив прем’єр-міністр Польщі.

Як пояснив очільник польського уряду, саме таким був намір внесення змін у закон про Інститут національної пам’яті.

Ухвалені обома палатами польського парламенту зміни до закону про ІНП викликали широкий резонанс, зокрема, в Ізраїлі, США, а також в Україні.

Українські Національні Новини

Політика