vatazhka-lnr-sudytymut-za-provedennia-psevdovyboriv-na-okupovanykh-terytoriiakh-luhanshchyny

Ватажка "лнр" судитимуть за проведення псевдовиборів на окупованих територіях Луганщини

 • 22227 переглядiв

Самопроголошений "голова лнр" леонід пасічник звинувачується у проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно "голови лнр" леоніда пасічника. Йому інкримінують проведення незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура, пише УНН.

Деталі

Розслідуванням встановлено, що з 01 по 10 вересня 2023 року відповідно до законодавства рф та "лнр" на окупованих територіях Луганської області відбулися незаконні "вибори депутатів народної ради та депутатів представницьких органів муніципальних утворень лнр першого скликання".

23 вересня минулого року фігурант був переобраний на посаду "голови лнр" за поданням президента росії та присягнув на вірність конституції рф і псевдореспубліці. Вступив на посаду "керівника".

Фігурант продовжує вести активну антиукраїнську діяльність на території псевдореспубліки. Систематично бере участь у пропагандистських медійних кампаніях кремля.

Обвинувачений, як "очільник лнр" разом із представниками рф раніше створив умови для анексії Луганської області шляхом проведення фіктивного "референдуму" і підписання договору про "приєднання" регіону до росії,

- йдеться у повідомленні.

Підозрюваному інкриміновано участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території, публічні заклики до їх проведення та добровільне обрання до незаконного органу влади (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

У відомстві додали, що раніше до суду була передана інша справа проти фігуранта, за ряд злочинів проти основ нацбезпеки України (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо

Самопроголошеного голову Димерської об'єднаної територіальної громади на Київщині засудили до 9 років позбавлення волі за співпрацю з російськими окупантами та поширення неправдивої інформації про Збройні Сили України в умовах воєнного стану.

Ольга Розгон

Війна