vcheni-rozpovili-yak-choloviki-i-zhinki-reaguyut-na-stres-vid-azartu

Вчені розповіли, як чоловіки і жінки реагують на стрес від азарту

 • 8937 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Згідно з даними двох великих досліджень, проведених Університетом Аделаїди і Технологічним університетом Суінберна, проблемні гравці різних статей мають різну реакцію на стрес, викликаний програшами, повідомляє УНН з посиланням на "News Of Gambling".

Вчені порівняли реакцію 580 чоловіків і 605 жінок, які грали на "одноруких бандитах" під час тривалого періоду програшів.

У результаті 338 учасників експерименту обох статей мали офіційний статус проблемних гравців.

Реакція на програш у чоловіків викликала напад агресії, що виливається в фізичне насильство. Жінки хоч і схильні бути більш емоційними, направляли негатив і розчарування всередину.

Чоловіки, що програли на слотах, прагнули вдарити ігровий автомат, вели себе агресивно по відношенню до співробітників ігрового залу. Жінки, в більшості випадків, через невдачі плакали, проявляли слабкі ознаки депресії - починали менше за собою доглядати, акцентуючи всю увагу на те, щоб відіграти втрачені гроші.

Проблемні гравці обох статей частіше цікавилися кредитом, чоловіки не приховували своїх пристрастей від сім'ї і близьких, на відміну від жінок, які відігравали переважно таємно.

Раніше нардеп Верховної Ради Павло Кішкарь заявив, що Мінфін підготував проект ліцензійних умов для лотерей, який може спровокувати сплеск лудоманії (пристрасті до азартних ігор) в Україні. За словами політика, документ передбачає можливість легалізації азартних ігор під видом лотерейних терміналів самообслуговування (ЛТС).

Проект Мінфіну зараз перебуває на узгодженні у прем'єр-міністра В.Гройсмана. Разом з тим, проти документа вже виступили Антимонопольний комітет України, Податковий комітет ВР, а також низка політиків і експертів.

Як повідомили експерти, крім легалізації азартного ринку, документ передбачає монополізацію лотерейного ринку на користь наближеної до влади компанії "УНЛ" (Українська національна лотерея), яку пов'язують з нардепом від БПП Олександром Третьяковим.

Нагадаємо, сьогодні на ринку представлено три компанії-оператори лотерей: "УНЛ" ("Українська національна лотерея"), "Патріот" і "МСЛ" ( "Молодьспортлото).

З вересня 2015 року "М.С.Л." і "Патріот" перебувають під дією економічних обмежень (санкцій). Підставою для введення санкцій проти "М.С.Л." став лист керівника компанії Г.Ложенка про можливість залучення коштів в "Альфа-банку" для фінансування Євро-2012, який був розцінений нинішньою владою як зв'язок з Росією.

Незважаючи на відмову СБУ від претензій до "М.С.Л.", санкції з основного конкурента "УНЛ" досі не зняті. Тим часом правоохоронці пов'язують "УНЛ" з організацією незаконних азартних ігор під видом лотерей, а також ухилення від сплати податків.

Українські Національні Новини

Суспільство