vcheni-znayshli-naystarishu-galaktiku

Вчені знайшли найстарішу галактику

 • 17547 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Японські астрономи за допомогою найпотужніших телескопів на Землі виявили зірки, які були сформовані всього через 250 мільйонів років після Великого вибуху. Про це повідомляє УНН з посиланням на Science Alert.

Ці зірки з'явилися тоді, коли вік Всесвіту становив лише 2% від теперішнього.

В ході дослідження вчені використовували комплекс радіотелескопів Atacama Large Millimeter Array в Чилі. Вчені виявили в сигналі, отриманому обладнанням, сліди присутності нейтральних атомів кисню, який утворюється в надрах зірок і потрапляє в міжзоряне середовище на фінальній стадії їх існування. Атоми іонізуються при впливі випромінювання від інших зірок і починають випромінювати світло в інфрачервоній області спектра.

В результаті їм вдалося виявити галактику MACS1149-JD1. На думку вчених, уже 13,28 мільярда років тому в галактиці народжувалися і вмирали цілі покоління зірок.

Як повідомляв УНН, космічний телескоп Hubble отримав фотографії гігантського скупчення галактик RXC J0032.1 + 1808 в сузір'ї Риб, яке входить в число 40 найбільш далеких і древніх "сімейств" зірок в Всесвіті.


Українські Національні Новини

Новини Світу