vchiteli-u-portugaliyi-viyshli-na-protest-cherez-nevdovolennya-nizkoyu-zarplatneyu

Вчителі у Португалії вийшли на протест через невдоволення низькою зарплатнею

 • 711988 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. В Португалії вчителі вийшли на акції протесту через надто низькі зарплати, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У суботу десятки тисяч вчителів вийшли на вулиці Лісабона в рамках однієї з найбільших акцій протесту в Португалії за останні роки. Вони дуже невдоволені кризою вартості життя.

За підрахунками профспілки у акції протесту взяли участь близько 100 тисяч людей. Це вже третій протест за місяць, який проводять вчителі та шкільні працівники у Португалії.

Доповнення

Вчителі з найнижчою зарплатнею у Португалії заробляють близько 1100 євро на місяць. У вищих категоріях зарплатня зазвичай становить менше ніж 2000 євро. Вчителі вимагають підвищення зарплат, а також прискорення кар'єрного зростання урядом.

«Щодня мого життя я почуваюся пограбованою», — сказала одна з вчительок Альбертіна Бальтазар. "Ми хочемо поваги до нашої професії", - додала вона.

До цього, міністр освіти Жоао Коста заявив, що переговори з профспілками вчителів продовжуються і що вони сподіваються найближчим часом дійти згоди.

Українські Національні Новини

Новини Світу