velika-britaniya-pereymatime-dosvid-norvegiyi-z-pererobki-plastikovikh-vidkhodiv

Велика Британія перейматиме досвід Норвегії з переробки пластикових відходів

 • 11110 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Велика Британія планує переймати досвід Норвегії щодо збільшення обсягыв переробки пластикових відходів шляхом впровадження заставної системи збору тари. Про це повідомляє The Independent, передає УНН.

Британія на сьогоднішній день переробляє трохи більше 50% використаних пластикових пляшок. У Норвегії цей показник становить 97%.

У зв'язку з цим, урядові радники Великої Британії відвідали Норвегію, щоб дослідити роботу депозитної системи збору тари, якій "приписують" збільшення обсягів переробки пластикових пляшок до 97%. Ймовірно, подібна система буде впроваджена у Великій Британії.

Вважається, що норвезький метод "заохочення рециркуляції" є одним з найпростіших і економічно ефективних способів скорочення пластикових відходів.

Принцип роботи депозитної системи збору тари полягає в тому, що під час здачі тари в спеціальний автомат він повертає частину грошей, сплачених при купівлі напою. Чим більше пляшок - тим більше тари можна повторно використовувати або переробляти. Це, у свою чергу, зменшує кількість сміття, яке осідає в океанах і на звалищах.

Як раніше повідомляв УНН, заставна (депозитна) система збору тари успішно діє в Швеції, Німеччині, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії. Наприклад, у Норвегії завдяки цій системі збирають 95% тари, в Фінляндії - 93,3%, а в Данії - 89%.

Цю систему планують впровадити також в Білорусі і в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу