velika-britaniya-ta-polscha-pidpisali-znamennu-ugodu-schodo-eksportu-raket-na-sumu-2-3-milyarda-dolariv

Велика Британія та Польща підписали знаменну угоду щодо експорту ракет на суму 2,3 мільярда доларів

 • 356264 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Велика Британія та Польща в п'ятницю домовилися про укладання великої угоди на експорт ракет на суму 1,9 млрд фунтів стерлінгів (2,3 млрд доларів США), в рамках якої у Польщі буде розміщено британську систему протиповітряної оборони, інформує УНН.

Деталі

Угода буде завершена британською фірмою MBDA та надасть передові можливості наземної ППО для захисту Польщі на довгі роки вперед.

У рамках програми PILICA+ Велика Британія надасть 22 польським батареям протиповітряної оборони британські зенітні модульні ракети (CAMM) та пускові установки.

Це також створить робочі місця у Великій Британії та зміцнить відносини між двома країнами, являючи собою одну з найбільших двосторонніх європейських угод щодо протиповітряної оборони такого роду в рамках НАТО.

"Ми відіграли вирішальну роль у зміцненні євроатлантичної оборони після варварського вторгнення путіна в Україну, і ця знаменна угода між Великою Британією та Польщею є ще одним прикладом того, як разом з нашими союзниками ми віддані захисту нашої безпеки для майбутніх поколінь", - йдеться у заяві прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.

"Крім зміцнення європейської протиповітряної оборони ця угода вартістю 1,9 млрд фунтів стерлінгів також підтримає висококваліфіковані робочі місця в обох країнах, виконавши мою обіцянку щодо розвитку економіки і створивши більш високооплачувані робочі місця та можливості по всій Великій Британії", - додав він.

Британська розробка MBDA CAMM є системою протиповітряної оборони останнього покоління, що перебуває на озброєнні як британської армії, так і Королівського флоту. Вона уже розгорнута у Польщі разом із британською армією для захисту її повітряного простору після варварського вторгнення путіна до України.

Система може вражати повітряні та ракетні цілі на відстані до 25 км і здатна вразити об'єкт розміром з тенісний м'яч, що рухається зі швидкістю, що перевищує швидкість звуку.

Додамо

Велика Британія та Польща є близькими союзниками, у країні одночасно перебувають сотні британських військовослужбовців. Це включає нещодавнє розгортання танків Challenger 2 і систем ППО Sky Sabre в Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу