velika-britaniya-zavdala-aviaudariv-na-pivdni-siriyi

Велика Британія завдала авіаударів на півдні Сирії

 • 7526 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Наприкінці червня ВМП Великої Британії завдали авіа ударів по сирійськіх військах в районі Аль-Танф на півдні країни, неподалік від кордону з Іраком і Йорданією. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Times.

Бомбардування велися з винищувачів Eurofighter Typhoon за допомогою лазерної системи наведення, зазначає видання. На базу військ, лояльних президенту Сирії Башару Асаду, була скинута 500-фунтова (227 кілограмів) бомба. Це стало відповіддю на спробу проурядових військ підійти до бази західої коаліції.

Бій відбувся біля британської навчальної бази SAS.

Сирійська обсерваторія з прав людини та британська моніторингова група, повідомили, що в "пустелі" поблизу аль-Таффа є укріплений гарнізон, який використовують спеціальні сили США та Британії для підготовки сирійської групи повстанців, що борються з Ізідою. Саме біля нього і було чутно вибухи.

В результаті загинув один сирійський офіцер, семеро військовослужбовців були поранені.

Як повідомляв УНН, сирійська армія звільнила 70 міст і селищ на сході і південному сході провінції Дераа і знаходиться зараз в 2 км від кордону з Йорданією.

Нагадаємо, від голоду, спраги і хвороб 15 біженців, які втекли з сирійської провінції Дераа до йорданського кордону, загинули.

Українські Національні Новини

Новини Світу