velyka-brytaniia-nadast-ukraini-naibilshyi-paket-viiskovoi-dopomohy

Велика Британія надасть Україні найбільший пакет військової допомоги

 • 26327 переглядiв

Велика Британія надасть Україні найбільший пакет військової допомоги, включаючи боєприпаси, засоби протиповітряної оборони, безпілотники, катери, ракети, транспортні засоби та боєприпаси для посилення оборони України проти російської агресії.

Велика Британія зобов'язується надати Україні найбільший пакет військової допомоги. Про це повідомляє Офіс Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, передає УНН.

Деталі

23 квітня під час візиту до Польщі прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосить про історичне рішення надати Україні найбільший пакет військової допомоги.

Підтримуючи Україну у її боротьбі проти російської агресії, Велика Британія надасть додаткові 500 мільйонів фунтів стерлінгів на забезпечення країни боєприпасами, засобами протиповітряної оборони та безпілотниками.

Крім того, Міністерство оборони Британії також надішле 60 човнів, більше 1600 ударних і протиповітряних ракет, понад 400 одиниць техніки (160 захищених транспортних засобів "Хаскі", 162 бронемашини та 78 всюдиходів). Та майже 4 мільйони боєприпасів, спрямований на зміцнення оборони України на суші, морі та в повітрі.

Прем'єр-міністр Сунак заявив, що захист України є життєво важливим для безпеки не лише Британії, а й всієї Європи.

Захист України від жорстоких амбіцій росії життєво важливий для нашої безпеки та для всієї Європи. Якщо путіну дозволять досягти успіху в цій загарбницькій війні, він не зупиниться на польському кордоні. Збройні сили України продовжують мужньо воювати, але потребують нашої підтримки – і потребують її зараз. Сьогоднішній пакет допоможе гарантувати, що Україна матиме все необхідне для боротьби з росією

- заявив Ріші Сунак.

Велика Британія надає майже 150 мільйонів фунтів для української енергетики19.04.24, 12:44 • [views_0]