verkhovna-rada-zbilshila-eksportne-mito-na-metalobrukht

Верховна Рада збільшила експортне мито на металобрухт

 • 10846 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Верховна Рада збільшила експортне мито на металобрухт. Парламентарі 248 голосами підтримали відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Законопроектом пропонується тимчасово, терміном на 3 роки, продовжити дію експортного мита на відходи та брухт чорних металів підвищивши його з 30 Євро/т до 42 Євро/т.

Як зазначається у пояснювальній записці, таке рішення пов’язане зі збільшенням вартості цієї сировини на зовнішніх ринках та відповідно втратою “обмежуючого” ефекту мита.

Як повідомляв УНН, Європейський Союз прагне домогтися повної відмови США від введення мит на метали з країн-членів ЄС.

Нагадаємо, в рамках анонсованої протекціоністської політики президент США Дональд Трамп ввів 25-відсоткове мито на імпорт сталі і 10-процентні ввізні мита на алюміній. Нові мита тимчасово не поширюються на Канаду і Мексику, які разом з США є учасниками Північноамериканської угоди про вільну торгівлю. Виняток на час було зроблено і для ЄС, термін звільнення від мит для якого недавно зрушився на початок червня. Такі кроки Вашингтона викликали побоювання спалаху торгової війни. ЄС заявляв про готовність прийняти у відповідь заходи.

Українські Національні Новини

Політика