verkhovniy-sud-priznachiv-rozglyad-spravi-kernesa-na-24-veresnya

Верховний Суд призначив розгляд справи Кернеса на 24 вересня

 • 10804 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Верховний Суд призначив засідання за клопотанням захисту міського голови Харкова Геннадія Кернеса про перенесення розгляду апеляційної скарги Генеральної прокуратури на рішення Київського районного суду Полтави щодо Кернеса з Апеляційного суду Полтавської області до будь-якого іншого суду на 24 вересня. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Антон Геращенко, передає УНН.

"Засідання ВС у справі Кернеса відбудеться 24 вересня о 11:00 за адресою вул. Пилипа Орлика, 4", - написав нардеп.

Нагадаємо, Апеляційний суд Полтавської області призупинив розгляд скарги Генеральної прокуратури України щодо закриття кримінального провадження стосовно Кернеса у зв’язку зі зверненням захисту харківського мера до Верховного Суду для зміни підсудності у розгляді апеляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК внесло припис Кернесу

2 березня 2015 року слідчими Генеральної прокуратури України Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

10 серпня Київський районний суд Полтави ухвалив закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Кернеса, його охоронців “у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення від обвинувачення”. Суддя зазначив, що суд розцінює відмову прокурорів від участі у дебатах і їх тривала відсутність на суді як відмову від обвинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко про справу Кернеса: суддя має відповісти за своє рішення

Українські Національні Новини

Кримінал та НП