verkhovniy-sud-rf-zavtra-rozglyane-skargi-advokativ-u-spravi-khizb-ut-takhrir

Верховний суд РФ завтра розгляне скарги адвокатів у справі Хізб-ут Тахрір

 • 8640 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Вилітаємо з колегами до Верховного суду Росії, де завтра, 27 грудня о 10 годині, будуть розглядатися апеляційні скарги адвокатів і Севастопольської четвірки кримських татар мусульман обвинувачених в тероризмі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає УНН.

"Нагадую - Зейтуллаєв Руслан, Ваіт Рустем, Примов Юрій (Нурі) і Сайфуллаєв Ферат були заарештовані в на початку 2015 року і звинувачені в створенні Севастопольської осередку Хізб-ут Тахрір. Прокурор просив 17 років позбавлення волі Зейтуллаєву і 8 років іншим. Військовий трибунал засудив однак Зейтуллаєва до 7 років, вважаючи, що його вина у створенні Севастопольської осередки і її керівництві -не доведена, інших до 5 років позбавлення волі!" - написав захисник.

За словами адвоката,  "це перші представники корінного народу Криму, кримські татари мусульмани, які за багато десятиліть проходять через військовий суд Росії".

Нагадаємо, “верховний суд” в окупованому Криму, підконтрольний Росії, 29 лютого залишив в силі рішення щодо арешту кримчан — Мусліма Алієва, Емір-Усеїна Куку, Енвера Бекирова і Вадима Сірука, затриманих 11 лютого і в подальшому заарештованих за підозрою в “тероризмі”.

Також нагадаємо, 11 лютого призначена російською владою прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що управління ФСБ в окупованому Криму порушило кримінальну справу за фактом діяльності терористичної організації “Хізб ут-Тахрір” і затримало чотирьох її учасників.

Українські Національні Новини

Політика