vibori-na-donbasi-mozhlivi-lishe-pislya-vvedennya-mirotvorchoyi-misiyi-volker

Вибори на Донбасі можливі лише після введення миротворчої місії - Волкер

 • 11863 переглядiв

КИІВ. 15 вересня. УНН. Вибори на Донбасі можливі лише після введення на цю територію миротворчої місії. Про це сьогодні під час панельної дискусії на міжнародному форумі "Ялтинська європейська стратегія" заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер, передає кореспондент УНН.

"Ми застрягли у Мінському процесі, де з одного боку ми говорили про політичні кроки, які повинна вжити Україна - спецстатус, місцеві вибори, але фізично неможливо впроваджувати ці кроки без того, щоб там не було встановлено відповідний рівень безпеки. Не можуть, наприклад, проводитись вибори, коли це окупована територія. Тому ми запропонували миротворчий контингент під мандатом ООН, який створить реальну безпеку цій зоні, який створить час та простір для того, щоб можна було вжити легітимних політичних кроків для проведення легітимних місцевих виборів і ми таким чином зможемо вийти з цієї гуманітарної катастрофи", - заявив К.Волкер.

Раніше, Волкер розповів, якою повинна бути миротворча місія ООН на Донбасі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччині Гайко Маас має “стриманий оптимізм” щодо введення миротворчої місії ООН в зону конфлікту на сході України.

Українські Національні Новини

Політика